Sint Pannekoek nog leuker met biertje van Bax

Sint Pannekoek nog leuker met biertje van Bax

Op woensdag 29 november 2017 is het weer zover; Sint Pannekoek. Het feest werd bedacht door stripverhalenmaker Jan Kruis, in één van de stripverhalen over het gezellige doorsneegezin van Jan, Jans en de Kinderen. Sint Pannekoek is voor kinderen én volwassenen. Speciaal voor die laatste groep ontwikkelde Bax een pannenkoekenbiertje, met op het etiket een originele illustratie van Andrea Kruis.

Nee, er zitten geen pannenkoeken ín het biertje dat Bax brouwde voor Sint Pannekoek. Maar de betere pannenkoekenbakker weet dat een scheutje bier in je beslag voor een extra lekkere pannenkoek kan zorgen. En een lekker biertje bij je pannenkoek, wie houdt daar nu niet van?

De Groningse bierbrouwerij Bax brouwde voor Sint Pannekoek een lichte session ale (alcoholpercentage van 3,3%), met een moutige smaak en een bittere afdronk. Perfect dus om te combineren met het zoet van een rijkelijk belegde pannenkoek. Of met het hartige van een kaas- of spekpannenkoek natuurlijk. Het ontwerp voor het etiket op het biertje kwam tot stand door een bijzondere samenwerking tussen de familieleden van Jan Kruis. Andrea Kruis (dochter van) maakte de illustratie en Bas Deelman (kleinzoon van) maakte de lay-out. De speciale Sint Pannekoekbiertjes zijn alleen op Sint Pannekoek te koop op de hoofdlocatie, The Big Building.

 

Behalve pannenkoeken eten, en dit jaar dus ook bier drinken, staan er ook weer allerlei andere toffe activiteiten voor alle leeftijden op de planning. Zo wordt de grote Big Building-ruimte deels gevuld met springkussens (ja, ook voor álle leeftijden), zullen theatermakers hun kunsten vertonen, kunnen er spelletjes worden gespeeld, stopmotionfilmpjes worden gemaakt met Viesueel Geweld en is er voor de kleintjes weer de befaamde Wobbel Playground. Dat, en meer, is er met Sint Pannekoek te beleven in The Big Building.

Facebook Comments