Sint Pannekoek Groningen

Weer meer bezoekers voor Sint Pannekoek

Op woensdag 29 november, was het weer Sint Pannekoek – een feest dat langzaam de harten van Nederland verovert, en de Groningse harten in het bijzonder. Het was dit jaar groot feest in The Big Bulding, op 24 andere locaties in Stad en dit jaar is het feest ook overgewaaid naar Zuidlaren. Overal konden pannenkoeken gegeten worden en op een aantal locaties werd daarnaast nog een programma aangeboden. Zo verzorgde Theater Pannenkoek in The Big Building een theatervoorstelling voor de jonge bezoekers en ook dook Duo Diesel op tussen de nietsvermoedende pannenkoekeneters met een spetterende verrassingsact. Voor jong en oud waren er springkussens, er werd veelvuldig geproost op de overleden striptekenaar Jan Kruis met het speciale Sint Pannekoekbiertje en de bingo van Omapost zorgde elke ronde voor hilariteit.

Humanitas verzorgde op diverse locaties voorleessessies, hiermee vroegen zij tevens aandacht voor het project Smakelijk Lezen, het goede doel van dit jaar. Annabelle Spanjaard van de organisatie: ‘Jan Kruis vond het erg belangrijk dat er een goed doel gekoppeld is aan Sint Pannekoek, daarom zullen we elk jaar op zoek gaan naar een passend doel voor de opbrengst van de pannenkoeken’.

TOET Pannekoek heeft met hoofdzakelijk locale ingrediënten voor The Big Building 3500 pannenkoeken gebakken, op de hoofdlocatie van dit jaar zijn bijna 2000 bezoekers geweest. Er is 150 kilo meel, 300 liter melk, 1500 eieren en 20 kilo roomboter doorheen gegaan, naast liters stroop en kilo’s poedersuiker. Hoeveel mensen in Groningen op 29 november pannenkoeken hebben gegeten valt moeilijk te zeggen omdat Sint Pannekoek zich ook prima leent om in huiselijke kring te vieren. Maar, dat de traditie groeit, dat is duidelijk.

De organisatie gaat begin volgend jaar plannen maken voor de komende editie van Sint Pannekoek. Wil je meedenken of meewerken; stuur een mail naar sintpannekoekgroningen@gmail.com.

Facebook Comments